15 March, 2013

Pigeon island

Pärast hunnikuid templeid ja mägist maad tundsime, et oleks merd vaja. Võtsime suuna Nilavelile, et sealt paadiga tuvisaarele sõita. Loomulikult oli väga palav ilm ning ma unustasin külmad õlled hotelli:S Mis seal ikka, ostsime siis teeäärest külmutatud piimapulki. Ongi maitsestatud piim, mis pakendatud väikesesse piklikusse kilesse ning sügavkülma visatud. 1 selline maksis 5 kohalikku rutsi. Sõit oli pikk ja vaevaline. 200km läbimiseks kulus üle 5tunni. Rannikule jõudes hakkasid silma pooleks murdunud palmid ja majavaremed. See saare osa oli kõige tõsisemalt tsunamist räsida saanud. Ühesõnaga pikalt me passida ei kavatsenud ja randa jõudes hakkasime kiirelt paati sebima. Vahepeal kauplesin kohalikult papilt meile ka maskid. Siis tekkisisd probleemid autojuhtide ja nende bossiga. Kõik olid teineteisest niipalju mööda rääkinud, et lõpuks pidime sõidu saarele ise kinni maksma. Suht närvi ajas küll. Hiljem läksid asjad muidugi veel kuumemaks aga sellest varsti. Saar on väga väikene aga samas väga ilus. Rannal on paks kiht surnud korallitükke. Kõnniks nagu kontidel. Raske kirjeldada....vaadake pilte:) Nagu just mainisin, siis saart ümbritsevad korallrahud. Egiptuses on vb veidi kenamad rahud ja rohkem kalu aga selle eest saime siin koos haidega snorgeldada! Kokku lugesime neid kuus, kellest suurim võis olla veidi üle 2meetrine. Ausalt öeldes mingil hetkel tõmbas junni jahedaks küll:D Mõnnasime saarel veel mõne tunni ja siis tagasi hotelli. See oli värskelt valminud vanale tsunaami poolt uhutud hotelli kohale. Kena ja otse rannas. Pimedas rannas jalutades nägime sitaks palju krabisid. Hea, et peale ei astunud(nad liiguvad kuradi kiiresti). Rohkem ei meenu midagi asjalikju sellest päevast, niiet aitab küll!
R.



Lisan veel niipalju, et see oli 5 tundi sõitu teel, mis kuulus varem sõjapiirkonna alla. Ühemeetrise teejupi peal oli vähemalt 15 pommiauku. Lisaks parasjagu toimuvad teetööd ja autol puudusid töökorras amordid. Kohale jõudes ei saanud enam aru, kus on kopsud ja kus on neerud :D Kõik pahupidi.
Proovisin esimest korda meres snorgeldamist. Oli väga lahe, aga kui vesi hakkas maski tulema, siis läksin korra paanikasse küll :D Oma arust ujusin ühe kalaparvega koos ja filmisin neid, aga lindile ei jäänud kahjuks midagi :S Raunol kadus ka üks hai video ära, väga imelik. Aga mõned põnevad kaadrid saime siiski (enda arust vähemalt), nende üles laadimine jooksutab kohaliku interneti kokku, aga ehk saame hakkama üks päev. Ja mina muidugi korjasin endale kotitäie erinevaid surnud koralle kokku :) Nii ägedad jubinad on! See saar on midagi erilist!

M.




No comments:

Post a Comment