16 March, 2013

Sigiriya Rock

Ehk hiigelsuur kaljurahn keset astangulist maad. Mägi mäe otsas. Lõvijalgadega mägi. Mingi kohalik kutt lendas ligi, vibutas mingit plastikut ja ütles, et on 32 aastat seal litsentsiga giid olnud, teeb meile 500 kohaliku eest ingliskeelse tuuri. Mõtlesime, et sinna mäe otsa ronimise eest annaks juba 500 talle :D Tegelikkus oli siis selline, et onu tegi meiega väikse tiiru tasasel maal asuvate endiste ehitiste ümber. Mäe otsa pidime ise ronima. Poolest justust aru ei saanud. Saime siis teada, et iidsetel rahvastel oli oma looduslik konditsioneer. Seal elas rikas mees, kes tappis oma isa, et saada ta võim endale. Ja mehel oli 500 naist, kes ujusid tema 5 basseinis. Vsjo! Viskasime onule 300 ja tüüp kadus.

Mäe otsa ronimine võttis 1,5 tundi. Päike lõõmas, higi leemendas, vett kulus. Aga vaade oli hingemattev. Nägime ära ka kuningatrooni, mis oli siis kivist raiutud. Ahvid elutsesid ka nii kõrgel. Ma ei kujuta ette, mida on nii kõrgel kivi otsas süüa... Ütleme nii, et kui kivi tippu jõudsin, tuli kunni tunne peale küll! :D Paar freskomaali oli ka säilinud. Nendest ma suurt ei arvanud- lihtsalt suurte tissidega naised. Pidavat kuninga lemmikud olema.
M.


joujou. Palavus viskab koblakat. Ja siia kirjutamine ka... Eks püüame vastu pidada. Käisime suure kivi otsas. Palju higi, valu, päikesepõletust ja pisaraid ühe kivi kohta! No mis seal ikka. Üleval oli vaade kena. Igas suunas paistsid buda kujud, järved, metsad, päike. Mind ajas kõige rhkem elevile seik, kus istusime hetkeks trepile, et puhata ja seal kõrval puu otsas otsustasid ahvid suksutama hakata :D Olid nad alles kiired;) Midagi väga enamat sellest kivist ei olegi kirjutada. Järgmine linnuke kirjas... Dambulla koopad, hambatempli jne kultuurikatlad järame nüüd vahele...aitab sellest. Tahaks rohkem loodust, päikest ja merd saada! Aitab paljajalu enesepiinamisest. Edasi Kandysse...
PS! Läbirääkimised autojuhtidega jooksid vahepeal rappa...eks näis, kas õnnestub veel miskit päästa...
R.










No comments:

Post a Comment