26 March, 2013

Tangalla-Mirissa

Juba enne rahvuspargi külastust ja mägesid oli sisemaast kopp ees... Meie põhieesmärk oli ikkagi meri, päike, lebo. Lõpuks olime tagasi rannikul-Tangallas. Valisime LP järgi ühe odavaima ööbimise King Fisher vms. Tegu oli suht hipide ja surfarite pesakesega: odav ja lihtne. Ei midagi erilist. 850 rupsiga oli toakene meie! Meri oli 20m kaugusel üle tee. Superluks koht seljakotiränduritele. Seal siis vegeteerisime terve päeva kuna sisemaa oli nii ära väsitanud. Toidu hind oli muidugi tunduvalt kallim, kui mägedes. Vaadake, mööda ranna äärt läheb tee. Merepoolsel teeäärel on hotellid ja restod mis asuvad otse kaldal. Teisepool teed olevad taolised kohad on merest jälle veidi kaugemal. Point on selles, et kõik asutused, mis asuvad teest mere pool on umbes täpselt poole kallimate hindadega kui üle tee samasugustes kohtades!!! Niiet kui soovid sama suppi või praadi 400rutsi asemel 800 maksta, siis vali kindlasti kaldal asuv suurepärase merevaatega hotell! :) Meie paraku leppisime ka 10m kaugemal olevatega. Kuna päike ja lained võtavad suure osa energiat ning külm õlu soojeneb siin kliimas 10minutiga, siis pole me leidnud ka erilist motti iga rannapäeva eraldi kirja panna.

Tangallast liikusime edasi Mirissasse, kus veetsime 2 ööd. Nagu juba enne mainisin, siis saime ilusa külalistemaja teest sisemaa poolel kaheks ööks ainult 3000 rutsi eest. Kaldal algasid kahe öö hinnad al.8000.- Sohoyuro Guesthouse'i pidasid 2 venda. Manager on ainult 21 aastane kutt, ning tema vend veel noorem 19a säga. Lahedad ning igati abivalmid poisid. Mirissas olime 2 ööd, kuna see tundus seni kõige ilusam ja korallirohkem rand (koralle oli Pigeon islandil siiski rohkem). Ei pidanud pettuma ei rannas, hotellipoistes ega ka korallides. Muidugi 1 mask, mille Marii rentis, lekkis ja koos snorgeldada ei õnnestunudki. Mirissaks olid meil juba täielikult jalg gaasipedaalilt maas ja kiirustamata vedelesime ning nautisime olukorda: ujusime, otsisime kilpkonni (Mirissas neid veel ei näinud), jõime külma õlut, toddy't ning kookosepiima jne. Ahhaa....toddy! Ma ei tea, kas Marii on seda siin juba varem kirjeldanud, aga toddy't saadakse niimoodi, kui lõigatakse kookoseõitele sälgud sisse ja lastakse see nõre puuotsas rippuvasse kaussi, see omakorda käärib seal ~7kraadini. Siis lihtsalt kurnatakse hää kraam läbi marli ja mõnusalt kihisev siidritaoline kookosejook on valmis. Parim loomulikult külmana.
Mirissas nägime ka kurja vaeva Siimu video tegemisel :D Seda polnud üldse nii lihtne valmistada, kuna laine lõi pidevalt kirja sassi, kaamera liikus paigast jne. 8 duubel oli kõlblik. Kel huvi seda videot näha, siis vaadake FB-s Siim Heinaste lehelt ja otsige video muu porno seest välja :) Õhtul käisime ka kohalikus rannaklubis peol. Mõnus on rannaliival hea tümaka saatel ennast švipsi juua ja jalgupidi meres sulistada:)
Rohkem erilisi mõtteid enam sellest kohst pole. Tol hetkel olime mõtetega juba Bentotas, kus järgmisel õhtul toimus Rahvusvaheliste esinejatega suur rannafestival. Etteruttavalt mainin, et tegu oli vägagi väärt üritusega (kokku külastajaid üle 20k)!
Olge mõnusad!
Eesti ilmateadet vaadates mingeid erilisi positiivseid reaktsioone ei teki! Meil keskmiselt 55kraadi soojem:)
PS! Seda postitust kirjutades on meil  päike seniidis! Kõige palavam päev siiani!

R.


Tangalla ranna kohta ei oskagi muud öelda, kui et väga suured lained ja veel suurem tagasitõmme. Minu jaoks liig, Rauno jaoks parajalt lõbus. Aga ööbimiskoht oli jah hipilik. Kõik riided kuivasid nööril ja vabadel pindadel läbisegi, hambaid pesti õues suvalises kraanikausis (osadel tubadel ka oma duširuumid), mõned seinamaalingud, lebotajad siin ja seal. Soome ja Rootsi surfarid või muud ekstreemsportlased kõrvallausas punased kui vähid...Tšill, ei muud!
Mirissa rand on kõige paradiisilikum seni! Üsna vähe rahvast, seega parajalt privaatne. Huvitav rannajoon, erinevad liivad, sopistunud alad ja eri suurusega lained- kõigile midagi sobilikku. Üks huvitavamaid looduslikke moodustisi oli seal rannast ligi 10 meetrit vee poole asuv kaljurahn, mille taimkate kenasti mururoheliseks värvis. Üles viisid trepid ja seal tipus sai nt piknikku pidada. Ümberringi oli võimalik snorgeldada. Õhtul lõid rannahotellide värvilised tuled ja küünlavalgus särama, seda kõike saatmas hea muusika. Väga hubane olemine oli. Laik!

M.


















No comments:

Post a Comment